Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η"ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ" ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΕΙΛΩΝ-ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τί μπορείτε να κάνετε εάν ο γείτονας απειλεί εσάς και τα ζώα σας, εάν παρατηρήσετε περιστατικό κακοποίησης και θέλετε να το αναφέρετε, ώστε να γίνει Σύσταση από την Αστυνομία:
Διαβάστε κι εδώ:

Η "ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ -ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ, ΜΕ ΠΙΟ ΑΜΕΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ, ΑΦΟΥ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΣΕ ΔΙΚΕΣ...
Εξυπηρετεί δηλαδή ΚΑΙ τον εκφοβισμό του δράστη για αποτροπή περαιτέρω ενεργειών (φόλες κτλ) ΚΑΙ την εξασφάλιση γραπτού"προηγούμενου" μαζί του, ώστε αν ω μη γένοιτο πραγματοποιήσει τις απειλές του, να υπάρχουν απτά στοιχεία εναντίον του.
1) Μαθαίνετε τα στοιχεία του ατόμου (Όνομα / Επίθετο / Διεύθυνση).
2) Πηγαίνετε στον Εισαγγελέα της περιοχής.
3) Αναφέρετε στη Γραμματεία του γραφείου του τί ακριβώς θέλετε.
4) Αναφέρετε στον Εισαγγελεα της υπηρεσιας: "Ο τάδε απείλησε επανειλημμένα τη ζωή των ζώων μου, θέλω να του γίνει Σύσταση από την Αστυνομία"
5) Σας δίνουν το χαρτί και πάτε στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν την Εισαγγελική Παραγγελία,δηλαδή να πάνε επιτόπου στο σπίτι του και να του κάνουν Σύσταση, ενημερώνοντάς τον για τις νομικές κυρώσεις της πράξης του.
6) Εαν είναι γειτονάς σας, τον ενημερώνετε ότι η καταγγελία για απειλή πλέον υπάρχει ΓΡΑΠΤΑ και ότι αν συμβεί οτιδήποτε στα ζώα σας, θα θεωρηθεί αυτομάτως κατηγορούμενος/η και θα υποστεί τις συνέπειες του ν.3170/2003, τον οποίο καλο θα ειναι να φροντίσετε να έχετε πάντα εκτυπωμένο, μαζί με την Εισαγγελική Παραγγελία.
( Ο νόμος σε pdf εδω: http://www.minagric.gr/greek/data/G913F71.pdf )

Σε περίπτωση που δεν έχετε τα στοιχεία του ατόμου ή δεν έχετε χρονο για τον Εισαγγελέα, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα, ακόμα και εαν εχει περάσει η ώρα του συμβάντος:
  1. Καλειτε την Αστυνομια μέσω του 100.
  2. Έτσι, όταν το Κέντρο στείλει περιπολικό, θα καταγραφεί η κλήση σας στην "Αναφορά του 8ώρου" τους.(ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν αντιθέτως πάτε εσείς στο Α.Τ. για την καταγγελία, ΔΕΝ γίνεται καταγραφή στο Βιβλίο Συμβάντων για απλή Σύσταση, παρά μόνο αν προχωρήσετε σε Μήνυση. Οπότε προτιμάτε να καλείτε μέσω στου 100 την Αστυνομία.)
  3.  Στη συνέχεια μπορείτε να ζητήσετε ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της "Αναφοράς 8ώρου" για να το εχετε στο αρχείο σας για μελλοντική χρήση του ως"προηγούμενο" μεταξύ υμών και του συγκεκριμένου ατόμου.
  4. Επίσης θα ζητήσετε από τους αστυνομικούς όταν έρθουν, να πάρουν τα στοιχεία του ατόμου που απείλησε/κακοποίησε.

http://www.kivotosalexpolis.gr/epsiloniotasigmaalphagammagammaepsilonlambdaiotakappaeta-pialpharhoalphagammagammaepsilonlambdaiotaalpha.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...