Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Δράμα: Κότα σε γυάλα ως ντεκόρ σε μπαρ



 1
 
 4  320
Μέσα σε μια γυάλα έβαλαν μια κότα οι ιδιοκτήτες ενός μπαρ στην πόλη της Δράμας και τοποθέτησαν το πτηνό ως ζωντανό ντεκόρ για να εντυπωσιάζονται οι θαμώνες και να φωτογραφίζονται με αυτό…

Πέρα από το βλακώδες μέρος της «έμπνευσης» πρόκειται για ξεκάθαρη κακοποίηση που ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει. Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν οι «Φίλοι των Ζώων Δράμας» αποδεικνύουν τι υφίσταται αυτό το πλάσμα, το οποίο εξαναγκάζεται να ζει με ήχους που τα ντεσιμπέλ τους δεν τ’ αντέχουν ούτε τα αυτιά των ανθρώπων…
Ακόμη πιο εξοργιστική από την ίδια την κακοποίηση της κότας - στην οποιά φόρεσαν και πλαστικά γυαλιά - είναι η απάθεια των νεαρών αγοριών και κοριτσιών που φωτογραφίζονται δίπλα από τη γυάλα χαζογελώντας.
Η ανοησία πρέπει να έχει όρια, αν δεν έχει τότε η νομοθεσία μας δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσουμε τα ζώα από τους ηλίθιους ανθρώπους.
Τι λέει η νομοθεσία
Θυμίζουμε ότι το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.
2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».
Στο άρθρο 13 γίνεται αναφορά στις εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα τονίζεται «1. Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 παράγραφοι 1 και 2 εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται κάθε είδους παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων».
 

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...