Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Αθώος ο νεαρός που είχε βάλει το τσιγάρο κοντά στο μάτι της γάτας

μέρος της φωτογραφίας που είχε κυκλοφορήσει
Έκλεισε στην Δικαστική αίθουσα η υπόθεση που είχε αναστατώσει τους φιλόζωους των Τρικάλων

Όλα ξεκίνησαν όταν στις αρχές Νοεμβρίου του 2010 ένας 16χρονος τότε Τρικαλινός μαθητής ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook μια φωτογραφία όπου κρατούσε στο ένα του χέρι μία γάτα και στο άλλο ένα αναμμένο τσιγάρο πολύ κοντά στο μάτι της γάτας , όντας έτοιμος να κακοποιήσει το ζώο.

Ύστερα από καταγγελίες φιλόζωων στην Αστυνομία και ειδικότερα στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Τρικαλινός μαθητής οδηγήθηκε στα Δικαστήρια με την κατηγορία ότι με αυτήν την φωτογραφία διέγειρε τους υπόλοιπους φίλους του στο Facebook στην διάπραξη του αδικήματος της κακοποίησης ζώων.
Ο 18χρονος, ο οποίος σήμερα είναι φοιτητής, στην απολογία του, δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση ούτε να βασανίσει το ζώο, αλλά ούτε να περάσει το μήνυμα στους υπόλοιπους φίλους του στο Facebook να βασανίζουν ζώα και επιπρόσθετα δήλωσε την έκπληξη του για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα για μια φωτογραφία με την αγαπημένη του γάτα.

Η έδρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ανηλίκων Τρικάλων αποφάσισε, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελέως την αθώωση του τότε μαθητή με το σκεπτικό ότι δεν τέλεσε την πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...