Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ηγουμενίτσα: Δεν ήξεραν ότι κουβαλούσαν 107 χελώνες παράνομα!



Με έξι μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν σήμερα οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την Τετάρτη το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από το Λιμενικό ενώ προσπαθούσαν να περάσουν με το φορτηγό τους προς την Ιταλία έχοντας ως εμπόρευμα δύο γαϊδούρια στην καρότσα και 107 χελώνες μέσα σε κρύπτη

Στους κατηγορουμένους επιβλήθηκαν πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις σχετικά με τις μετατροπές που είχαν γίνει παράνομα στο όχημα. Μάλιστα δήλωσαν άγνοια για το πώς βρέθηκαν οι χελώνες στο φορτηγό τους. Είπαν δε ότι τα δύο γαϊδούρια τα πήραν από τη Βουλγαρία και θα τα μετέφεραν στην Ιταλία για να τα χαρίσουν.
Και για τους δύο όνους υπήρχαν παραστατικά - που όμως δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθούν αν είναι τα αυθεντικά - και μάλιστα τα ζώα έφεραν και μικροτσίπ με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος είναι ο ένας εκ των συλληφθέντων.
Εντούτοις  το Φιλοζωικό Σωματείο Νομού Θεσπρωτίας που ανέλαβε τη φροντίδα των ιπποειδών αρνήθηκε να τους τα παραδώσει καθώς εκκρεμεί η έρευνα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και ο σχετικός έλεγχος για το αν έχει γίνει εμβόλιο για τη λύσσα σε αυτά καθώς δεν υπάρχουν ούτε τα παραστατικά αγοράς τους ή απόκτησης τους, όπως είπε ο Βασίλης Κόρπας στο www.zoosos.grεκ μέρους του συλλόγου. Μάλιστα σύμφωνα με τον Κόρπα ούτε οι ειδικές συνθήκες για τη μεταφορά των ιπποειδών υπήρχαν.
Αρκετές από τις 107 χελώνες που κατασχέθηκαν προχτές απελευθερώθηκαν ήδη σε ορεινή περιοχή της Ηγουμενίτσας και η μια που εντοπίστηκε να έχει σκουλήκια θα σταλεί στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για περίθαλψη ενώ και τα υπόλοιπα ερπετά (γιατί οι χελώνες ανήκουν στην κατηγορία των ερπετών) θα αφεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Και οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...