Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η τοποθέτηση ζώων στις αποσκευές στο ΚΤΕΛ αλλά πέθαναν και πάλι 4 κουνελάκια

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η τοποθέτηση ζώων στις αποσκευές στο ΚΤΕΛ αλλά πέθαναν και πάλι 4 κουνελάκια
Μία ακόμα καταγγελία έφτασε στο adespoto.gr σχετικά με ζωάκια που μεταφέρθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο χώρο αποσκευών ΚΤΕΛ και πέθαναν φυσικά από θερμοπληξία. Ωστόσο, και στη συγκεκριμένη καταγγελία υπάρχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης των ανθρώπων που επέλεξαν να στείλουν ασυνόδευτα τα ζώα μέσα σε...χαρτόκουτα!
 
Η καταγγελία αναφέρει:
''Είναι απάνθρωπο!!!!! Χτες με το ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΕΡΚΥΡΑ ταξίδευαν και 4 ζωντανά κουνελάκια σε μια κούτα με την ένδειξη ΠΡΟΣΟΧΗ ΖΩΝΤΑΝΑ και τα τηλέφωνα μας επάνω. Στο ΚΤΕΛ γνώριζαν πολύ καλά ότι φόρτωσαν ζωντανά κουνελάκια. Μας είπαν ότι μπορεί να γίνει ασφαλής μεταφορά τους.
 
Ούτε από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ενημέρωσαν το ΚΤΕΛ Κέρκυρας. ούτε ο οδηγός του ΚΤΕΛ ενημέρωσε τον αποθηκάριο και από την πλευρά του ούτε ο αποθηκάριος ενδιαφέρθηκε να δει τι παραλαμβάνει. Δεν μπήκε καν στον κόπο να δει στη λίστα του τι περιέχει, ούτε να δει τι έγραφαν τα κιβώτια επάνω. Τα πέταξε στην αποθήκη και έφυγε, χωρίς να μας πάρουν τηλέφωνο ότι ήρθαν.
Και τα κουνελάκια μέσα στην αποθήκη κλειδωμένα στη ζέστη και χωρίς νερό  δεν άντεξαν.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ Κ***** 69**** ''
 
Τα ζωάκια μπορεί να πέθαναν είτε μέσα στο ΚΤΕΛ στο χώρο των αποσκευών είτε στην αποθήκη. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν αλλάζει. Όπως και στις περιπτώσεις που οδηγοί ΚΤΕΛ καταπατούν το νόμο και ''υποχρεώνουν'' ιδιοκτήτες ζώων να τα βάλουν στις αποσκευές αντί να τα πάρουν μαζί τους επάνω, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, ακόμα πιο πολύ έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης οι άνθρωποι που έστειλαν τα ζώα με το ΚΤΕΛ.
 
Θυμίζουμε για μία ακόμα φορά το νόμο: Απαγορεύει καταρχήν ταξίδι ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΥ ζώου. Σκύλος, γάτα ή κουνέλι πρέπει να ταξιδεύει με τον ιδιοκτήτη του και το βιβλιάριο του.
Ο νόμος προβλέπει το ζώο να είναι σε κατάλληλη τσάντα/κλουβί μεταφοράς διαστάσων ειδικών.
Τέλος, ο νόμος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τοποθέτηση ζώων στο χώρο των αποσκευών.
 
Το νόμο πρέπει επιτέλους να τον μάθουν και οι ιδιοκτήτες ζώων και να μη δέχονται τοποθέτηση ζώου στις αποσκευές και αφού φτάσουν στον προορισμό τους να ''καταγγέλνουν'' διότι αν το ζώο πεθάνει από θερμοπληξία (οι χώροι των αποσκευών δεν αερίζονται ούτε έχουν κλιματισμό) καμία καταγγελία δεν αρκεί να το φέρει πίσω στη ζωή.
 
Φυσικά οι αμέσως επόμενοι υπεύθυνοι είναι τα ΚΤΕΛ, οι οδηγοί και οι αποθηκάριοι. Ολοι μαζί παραβίασαν το νόμο ότι ασυνόδευτο ζώο δεν ταξιδεύει και γι αυτό το λόγο στείλαμε ήδη καταγγελία στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης & Κέρκυρας.
Ο νόμος προβλέπει μάλιστα κάθε ΚΤΕΛ να ορίζει συγκεκριμένα δρομολόγια μες στην ημέρα που να επιτρέπει ζώα (αποκλειστικά στην καμπίνα) ώστε να μην ενοχλούνται επιβάτες τυχόν αλλεργικοί κλπ.
 
Σε παρόμοια περίπτωση με ασυνόδευτα σκυλάκια, που μάλλον ταξίδευαν προς πώληση, βρέθηκε για ακόμα μία φορά μπλεγμένος ο οδηγός ο οποίος δεν είχε αρνηθεί εκβιαστικά όπως άλλοι οδηγοί το ταξίδι ενός ζώου στο χώρο της καμπίνας με τον ιδιοκτήτη του. Τα ζώα ήταν ασυνόδευτα, ανά δύο σε ένα κλουβί (!) και τα τοποθέτησαν με το έτσι  θέλων οι άνθρωποι που τα έστελναν προφανώς προς πώληση, κάτι παράνομο.
 
Αν για παράδειγμα εμείς οι ''φιλόζωοι'' ιδιοκτήτες τον παρακαλάμε να πάρει το σκυλί μας ή το κουνέλι μας γιατί το στέλνουμε κάπου μόνο του και αυτός ενδώσει, παρανομεί αλλά όχι εναντίον των ζώων, πιστεύει ότι τα βοηθά . . . 
 
Με ποιά λογική ως φιλόζωος βάζεις 4 ευαίσθητα στη ζέστη κουνελάκια σε κούτα έστω και αν λέει πάνω...το τηλέφωνο ή 'ζωντανά ζώα'? Οι εργαζόμενοι των ΚΤΕΛ δεν είναι εκπαιδευμένοι να μεταφέρουν και να χειρίζονται ζώα, είτε έκαναν εξαίρεση είτε απλά δεν έδειξαν ανθρωπιά να τα φροντίσουν λίγο παραπάνω σε μία γωνία . . .
 
Εχουν όλοι ευθύνη για το θάνατο αυτών των ζώων.
 
Ας σταματήσει πια αυτός ο μαρτυρικός θάνατος ζώων από θερμοπληξία στα ΚΤΕΛ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...