Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Συνέλαβαν τον άνδρα που βίασε τη σκυλίτσα στο Ολυμπιακό Χωριό

Νωρίτερα σήμερα λίγο μετά τις 19:00 συνελήφθη ο άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι το πρωί του Σαββάτου άρπαξε από το Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες μια σκυλίτσα μέσα από την αυλή του σπιτιού στην οποία ζούσε και στη συνέχεια τη βίασε.
Τον δράστη εντόπισε και συνέλαβε η Αστυνομία μετά από σχετική καταγγελία, αφού η γυναίκα που φρόντιζε το ζώο κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του παλιού λευκού Toyota Corolla με το οποίο μετέφερε το σκυλί και επικοινώνησε με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων ζητώντας βοήθεια, αφού το σκυλί δυόμιση ώρες μετά την απαγωγή του επέστρεψε σπίτι του με αιμορραγία.
Ο άνδρας Πολωνικής καταγωγής, όπως πληροφορηθήκαμε, παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι πήρε τον σκύλο «για να τον πάει βόλτα» αλλά αρνήθηκε ότι τον βίασε.
Τρεις γυναίκες η Μάρθα Πουλτίδου με την Σταυρούλα Ζερβού και την Ιζαμπέλα Χιλμάρ χθες μόλις πληροφορήθηκαν την κατάσταση της σκυλίτσας, έτρεξαν επί τόπου την πήραν και την μετέφεραν στο κτηνιατρείο της Νατάσας Καλογεροπούλου στον Άγιο Στέφανο Αττικής.
Εκεί η κα Καλογεροπούλου διαπίστωσε ότι το ζώο υπέφερε από θλάση μαλακών ιστών και πως ο τράχηλος (αφού το σκυλί ήταν θηλυκό) ήταν ανοιχτός. Αν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που έγιναν, θα βγουν αύριο όλοι γνωρίζουν ότι ο τράχηλος ενός σκυλιού είναι ανοιχτός μόνο αν έχει ζευγαρώσει.
Και οι σκυλίτσες ζευγαρώνουν μόνο σε περίοδο οίστρου. Το ζώο, όπως εξήγησε η κτηνίατρος στους αστυνομικούς, δεν ήταν σε οίστρο και προφανώς η αιμορραγία στο αιδοίο της ήταν αποτέλεσμα βιασμού!
Ο άνδρας αναμένεται να δικαστεί αύριο 11:30 στο πλαίσιο του αυτοφώρου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στο Κτίριο 16 της πρώην Σχολής Ευελπίδων και φιλοζωικές οργανώσεις στην Αττική έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο σημείο.
Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Μάρθα Πουλτίδου – που έκανε και την σχετική καταγγελία εναντίον του δράστη – η κτηνίατρος ήταν καταπέλτης εναντίον του και από τον εισαγγελέα ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση ώστε να ελεγχθεί αν όντως είναι αυτός που βίασε το σκυλί. Θυμίζουμε ότι ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει την κτηνοβασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...