Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Πρέβεζα: Ασφαλής πια η σκυλίτσα που προσπάθησε δύο φορές να πνίξει ο ιδιοκτήτης της


Με εισαγγελική διάταξη υπό την αιγίδα του Φιλοζωικού Σωματείου Πρέβεζας «Παρέμβαση για τα Ζώα»
Με εισαγγελική διάταξη πλέον η σκυλίτσα που σώθηκε στο χωριό Ανθούσα της Πάργας στις 21/7, αν και ο ιδιοκτήτης της προσπάθησε δύο φορές να την πνίξει με σύρμα, βρίσκεται πλέον υπό την αιγίδα του Φιλοζωικού Σωματείου Πρέβεζας «Παρέμβαση για τα Ζώα». Θυμίζουμε ότι για τη διάσωση του ζώου επενέβη ο γείτονας του δράστη μαζί με τον 16χρονο γιο του, ο οποίος και μαγνητοσκόπησε την απόπειρα απαγχονισμού του ζώου με το κινητό του.
Καθώς ο νεαρός Αλέξανδρος με τον πατέρα του προσπάθησαν να σώσουν το ζώο δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και από τον δράστη και στη συνέχεια και από τη γυναίκα του, οι οποίοι τους κατηγόρησαν για ξυλοδαρμό και ζήτησαν από την Αστυνομία να τους συλλάβει.
Αν και αρχικά εκείνοι που έσπευσαν να σώσουν το σκυλί κατήγγειλαν τους γείτονες τους στην Αστυνομία την ίδια μέρα για την απόπειρα της ζωοκτονίας το Α.Τ. Πάργας αδιαφόρησε. Όμως οι αστυνομικοί έκαναν την εμφάνιση τους την επόμενη μέρα στο χωριό Ανθούσα για να συλλάβουν τον άντρα που έσωσε το σκυλί!
Τελικά την επόμενη μέρα συνελήφθη και ο δράστης στο πλαίσιο του αυτοφώρου ενώ στο τμήμα οδηγήθηκε και ο 16χρονος με τον πατέρα του αφού κατηγορούνται για ξυλοδαρμό του γείτονα τους. Τελικά ο δράστης, που επαναλαμβάνουμε προσπάθησε δύο φορές να πνίξει την σκυλίτσα που βλέπετε, καταδικάστηκε την ίδια μέρα στις 22/7 από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας για την κακοποίηση και απόπειρα θανάτωσης του σκυλιού του με 5.000 ευρώ πρόστιμο και 22 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή.
Για την καταγγελία του δράστη σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε από τους γείτονες ορίστηκε νέα δικάσιμος, η οποία και θα εκδικαστεί αργότερα.
Σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη αρ.56/2013 αφαιρείται οριστικά το ζώο από την κατοχή του δράστη και παραγγέλλεται η παράδοση και φροντίδα του σκύλου στο Φιλοζωικό Σωματείο Πρέβεζας «Παρέμβαση Για Τα Ζώα». Μέλος του σωματείου πήγε στην Ανθούσα προχθές συνοδεία αστυνομικών του Α.Τ. Πάργας και παρέλαβε τη σκυλίτσα, που είχε εξαφανιστεί τις πρώτες μέρες μετά τη διπλή απόπειρα απαγχονισμού της αλλά στη συνέχεια ξαναγύρισε στην περιοχή και την φρόντιζε ο άνθρωπος που την έσωσε.
Το ζώο πλέον φιλοξενείται στο καταφύγιο των ζώων στο Νεοχώρι Πρέβεζας και είναι καλά στην υγεία του. Οφείλουμε να αναφέρουμε πως είναι η πρώτη φορά που στην Πρέβεζα με εισαγγελική διάταξη αφαιρείται οριστικά ζώο από τον ιδιοκτήτη του και παραδίδεται στο φιλοζωικό σωματείο εξαιτίας φυσικά του αξιόποινου της πράξης του δράστη.
Πηγή: Πρέβεζα: Ασφαλής πια η σκυλίτσα που προσπάθησε δύο φορές να πνίξει ο ιδιοκτήτης της | www.zoosos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...