Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σχηματίστηκε δικογραφία για την κακοποίηση αγριογούρουνων από κυνηγούς


Δικογραφία έχει σχηματιστεί εις βάρος του Πολύκαρπου Σκ., κάτοικο Ναυπάκτου, ο οποίος είχε ανεβάσει στην προσωπική του σελίδα στο facebook τον Μάρτιο του 2012 μια σειρά από βίντεο που αποδεικνύουν τον βασανισμό νεαρών αγριογούρουνων από κυνηγόσκυλα κατ’ εντολή των αφεντικών τους.
Το εκτεταμένο ρεπορτάζ του www.zoosos.gr γι’ αυτό το αίσχος παρακίνησε την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) να στείλει επιστολή προς την αρμόδια εισαγγελία για την κακοποίηση αυτών των ζώων. Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 όχι μόνο απαγορεύονται οι οποιουδήποτε είδους μονομαχίες ζώων αλλά και οι δημοσιοποίηση τέτοιων βίντεο στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Π.Φ.Π.Ο. Μάριζα Χριστοδούλου από το Α.Τ. Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του Πολύκαρπου Σκ., ο οποίος φυσικά μόλις είδε το δημοσίευμα μας κατέβασε από τη σελίδα του στο facebook τα βίντεο που αποδεικνύουν τα αίσχη στα οποία μετέχει εκείνος και η πολυπληθής παρέα των κυνηγών φίλων του.
Τα αγριογουρουνάκια θυμίζουμε ποδοπαντούνται στην κυριολεξία ενώ είναι δεμένα από τους κυνηγούς, ώστε ανελέητα να τα δαγκώνουν τα σκυλιά για να εκπαιδεύονται! Τα ουρλιαχτά των ζώων, που υποφέρουν, κανείς λογικός άνθρωπος δεν αντέχει να ακούει.
Όμως τα ηλεκτρονικά ίχνη μένουν και βάσει αυτών ενημερώθηκε η εισαγγελία. Εμείς από την πλευρά μας αναμένουμε το πότε θα οριστεί η δικάσιμος. Ο Πολύκαρπος Σκ. όταν τον εντόπισε η Αστυνομία και αρμόδιος νομοκτηνίατρος είπε ότι η εξόφθαλμη κακοποίηση των γουρουνιών «ήταν παλιά υπόθεση και ότι τώρα δεν γίνεται αυτό».
Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Πολύκαρπος Σκ. κατέβασε τα βίντεο, γιατί όπως είπε δεν ήξερε ότι είναι παράνομο να δημοσιοποιεί αυτά τα αίσχη και αφού απείλησε - μέσω faceboook - εκείνους που τον κάρφωσαν δήλωσε και περήφανος που ο ο γιος του,  όπως φαίνεται και σε σχετική φωτογραφία, αντί να μπλέξει με ναρκωτικά ασχολείται με το κυνήγι και τα όπλα και φωτογραφίζεται - προφανώς με την προτροπή του πατέρα του - κάνοντας ότι πυροβολεί νεκρά ζώα...
Η λογική έχει όρια, η βλακεία προφανώς όχι...


Πηγή: Σχηματίστηκε δικογραφία για την κακοποίηση αγριογούρουνων από κυνηγούς | www.zoosos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...