Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: 18 μήνες φυλάκιση σε ιδιοκτήτη πετ σοπ που δεν είχε άδεια για τα ζώα που πουλούσε

Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ιδιοκτήτης πετ σοπ στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης για σωρεία παραβάσεων της ευζωϊας των ζώων που είχε προς πώληση αλλά και για έλλειψη άδειας πώλησης τους, αφού η άδεια που είχε αφορούσε μόνο σε ωδικά πτηνά!
Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν φιλόζωη κατήγγειλε στο φιλοζωικό σωματείο Συμπόνοια τις συνθήκες που είδε να επικρατούν στο κατάστημα, με τα πιάτα των ζώων άδεια από νερό και τα ίδια τα ζώα εκτεθειμένα στον ήλιο, καθώς το μεσημέρι ο ήλιος χτυπούσε το κατάστημα. Κατήγγειλαν το θέμα στην Αστυνομία, εστάλη περιπολικό και την Δευτέρα κλιμάκιο της Κτηνιατρικής πήγε για έλεγχο στο pet shop της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου.
Εκεί διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων, διοικητικής, φιλοζωικής και φορολογικής υφής, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου, κ Ηρακλής Δημητριάδης. Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου κατατέθηκαν μηνύσεις ώστε να προχωρήσει η κτηνιατρική και το ΣΔΟΕ σε περαιτέρω κυρώσεις.
Τα κουτάβια, τα κουνέλια και τα χάμστερ που πωλούνταν στο κατάστημα ζητήθηκε να κατασχεθούν από τους φιλόζωους.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος οδηγήθηκε στο τριμελές πλημμελιοδικείο Θεσσαλονίκης. Αν και από λάθος του περίμενε σε άλλη αίθουσα και δικάστηκε ερήμην, η ποινή θα ήταν ούτως ή άλλως σοβαρή για τις παραβάσεις του. Έτσι του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για την κατάσταση στην οποία είχε τα ζώα και φυσικά για την έλλειψη άδειας πώλησης ζώων (εκτός ωδικών πτηνών για τα οποία είχε).
Για ακόμα μία φορά θα τονίσουμε ότι το εμπόριο ζώων είναι ανεξέλεγκτο και όσο δεδομένο κι αν θεωρούμε ότι τα πετ σοπ πουλάνε ζώα δεν πρέπει να στηρίζουμε άλλο την παρανομία. Η άδεια πώλησης ζώων ακόμα και όταν υπάρχει δεν εξασφαλίζει πάντα την ευζωία τους ή την υγεία τους.
Ας βοηθήσουμε τα αδέσποτα εκεί έξω, υοθετώντας τα, και ας μην αντιμετωπίζουμε τα ζώα ως προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...