Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Σκύρος: Συνελήφθη για πρώτη φορά τσοπάνης που είχε δεμένο σε βαρέλι το σκύλο του

Οι φιλόζωες εθελόντριες στην Σκύρο κατά την έρευνα τους για ''βαρελόσκυλα'' εντόπισαν έναν σκύλο δεμένο, λαχανιασμένο από τη ζέστη, χωρίς νερό και τροφή και με υπολείμματα ακατάλληλης τροφής, με σπιτάκι που δεν χώραγε να μπει και ένα βαρέλι.
Κάλεσαν την αστυνομία, έδωσαν κατάθεση και ζήτησαν την σύλληψη του τσοπάνη, όπως προβλέπεται για παθητική κακοποίηση ζώου. Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος είχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση πριν 1.5 χρόνο, όταν οι φιλόζωες είχαν κάνει καταγραφή των σκυλιών και είχε ενημερωθεί για το νόμο και τι πρέπει να παρέχει στα σκυλιά που διατηρεί δεμένα όμως δεν τα τήρησε.Έτσι ζητήθηκε και η οριστική κατάσχεση του σκύλου. Αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγελία λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και θα οριστεί δικάσιμος.Οι φιλόζωοι εθελοντές συνεχίζουν δυναμικά τους ελέγχους στο νησί ώστε να βοηθήσουν τα ζώα που ζουν σε άθλιες συνθήκες.
Έτσι ζητήθηκε και η οριστική κατάσχεση του σκύλου. Αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγελία λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και θα οριστεί δικάσιμος.Σκύρος: Συνελήφθη για πρώτη φορά τσοπάνης που είχε δεμένο σε βαρέλι το σκύλο του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...