Άλλη μία καταγγελία για ΚΤΕΛ της χώρας μας. Παρότι ο νόμος απαγορεύει ασυνόδευτα ζώα και απαγορεύει ζώα στο χώρο των αποσκευών, το ΚΤΕΛ Ζακύνθου σήμερα, σε δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη, έβαλε σκύλο ασυνόδευτο, στο χώρο των αποσκευών!
Επί ώρες προσπαθούσε η φιλόζωη κ Αθηνά να διαμαρτυρηθεί μέχρι που κάποιος υπεύθυνος (το όνομα του δεν δημοσιεύεται αλλά δόθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών μαζί με την καταγγελία μας) της είπε ότι ζώα στην καμπίνα των επιβατών επιτρέπονται μόνο αν είναι...ως 3 κιλά (!) κάτι που δεν προκύπτει από κανέναν νόμο. Ο νόμος ορίζει ότι μέσα στην καμπίνα μεταφέρονται ζώα μικρόσωμα, ως 10 κιλά σύμφωνα με τον ν 4039/2012, που υπερισχύει της εγκυκλίου του Υπ.Μεταφορών που όριζε ως μικρόσωμα τα ζώα 7 κιλών.
Ζώα μεγαλύτερα από 10 κιλά δεν ταξιδεύουν με το ΚΤΕΛ (όχι, δεν είναι εναλλακτική λύση ο χώρος αποσκευών) ενώ ο νόμος ορίζει ότι τα ζώα ταξιδεύουν με τον ιδιοκτήτη τους και όχι ασυνόδευτα.
Απειλώντας ότι θα καλέσουν το 100 και ότι πρέπει να βγει το σκυλί απο εκεί, η απάντηση των υπεύθυνων ήταν ότι το ζώο είναι ασυνόδευτο, εις γνώσει του ιδιοκτήτη προσπαθώντας να αποφύγουν τις ευθύνες τους.
Διπλή παρανομία (χώρος αποσκευών- ασυνόδευτο) τόσο του ΚΤΕΛ όσο και του ανεύθυνου ιδιοκτήτη.
Η καταγγελία από το adespoto.gr έχει ήδη σταλεί στο Υπουργείο Μεταφορών.
Στείλτε τη διαμαρτυρία σας στο ΚΤΕΛ Ζακύνθου: ktelzth@otenet.gr, info@ktel-zakynthos.gr
Θυμίζουμε...στο ΚΤΕΛ και στους ιδιοκτήτες σκύλων το νόμο, για χιλιοστή φορά:
α. Βάσει του νόμου 2963/2001, άρθρο 15, παρ.ιδ ,  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  η μεταφορά μεγάλων ζώων στον χώρο των αποσκευών των λεωφορείων.
 
β. Βάσει της  γνωστής εγκυκλίου του Υπουργείου Μεταφορών για τα μικρά ζώα και τα ζώα των αναπήρων, εισάγεται η γνωστή  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εξαίρεση για τα μικρόσωμα ζώα έως 10 κιλά και για τους σκύλους οδηγούς, τα οποία μεταφέρονται ΜΟΝΟ στον χώρο της καμπίνας του λεωφορείου. (*Σημείωση η εγκύκλιος αναφέρει ζώα έως 7 κιλά αλλά ο νόμος 4039/2012 ορίζει τα μικρόσωμα ζώα στα 10 κιλά οπότε υπερισχύει της εγκυκλίου).
 
Κατόπιν τούτων με το ΚΤΕΛ στο χώρο των αποσκευών ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ  ΖΩΩΝ.
 
Επιβάλλεται η μεταφορά μόνο των μικρών και των ανωτέρω σκύλων, σε κάθε περίπτωση συνοδευόμενων και ΜΟΝΟ στην καμπίνα των επιβατών.
 
Η διευκρίνηση γίνεται διότι αποκαλύφθηκε ότι διάφορα ΚΤΕΛ  μεταφέρουν στον χώρο των αποσκευών τα ζώα που είναι άνω των 10 κιλών.
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, έστω και αν συναινεί ο ιδιοκτήτης τους ή ο έμπορος. ΤΑ ΖΩΑ δεν είναι  αποσκευές, αλλά έμβια όντα.