Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

«Τσουχτερό» πρόστιμο για ηλικιωμένο που δηλητηρίασε γάτες στη Σαλαμίνα





Από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδικάστηκε σήμερα ένας 82χρονος κάτοικος Σαλαμίνας, ο οποίος εντοπίστηκε το Σάββατο να δηλητηριάζει γάτες που φρόντιζε ο γείτονάς του, στο Αιάντειο.

Ο γείτονας είδε από τον μπαλκόνι του τον ηλικιωμένο γείτονα του το Σάββατο να πλησιάζει την ταΐστρα, εκεί που έβαζε τροφή σε αδέσποτες γάτες της περιοχής, τις οποίες είχε υπό την προστασία του και λίγα λεπτά αργότερα παρατήρησε ότι τα ζώα, αφού έφαγαν, σπαρταρούσαν από το δηλητήριο. Τελικά κατάφερε να τα σώσει μόνο τα δύο γατιά και κάλεσε την αστυνομία καταγγέλλοντας τον δράστη για το έγκλημα. Πέντε από τα γατάκια ξεψύχησαν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που κατέφθασαν.

Ο δράστης για να αποφύγει τη σύλληψη κλείστηκε στο σπίτι του και αρνούνταν να βγει φωνάζοντας ότι είναι δικαίωμα του να κάνει στα ζώα ό,τι θέλει. Όμως μόλις το έγκλημα και οι εξελίξεις αυτές έγιναν γνωστές, φιλόζωοι και από την Αθήνα πήγαν στη Σαλαμίνα και συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του δράστη.

Τελικά το βράδυ της Κυριακής, οι φιλόζωοι συνεννοήθηκαν με τους αστυνομικούς και απομακρύνθηκαν από το σπίτι. Τότε οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κάλεσαν τον 82χρονο απλά για να γίνει επιβεβαίωση των στοιχείων του μέσω του ασυρμάτου. Τελικά μόλις ο δράστης βγήκε εκτός της οικίας του τον συνέλαβαν και μάλιστα διανυκτέρευσε στο Α.Τ. Σαλαμίνας κατ’ εντολή της Εισαγγελίας Πειραιά.

Σήμερα Δευτέρα, οδηγήθηκε στα δικαστήρια και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, ενώ δόθηκε εντολή να κατασχεθούν όλες οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στο σπίτι του και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δηλητήρια για τα ζώα. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του κτηνιάτρου που εξέτασε τα πτώματα των γατιών το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε στις φόλες ήταν ποντικοφάρμακο.

Όταν ο 82χρονος άκουσε την ποινή του, απευθύνθηκε στους δικαστές και είπε ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει και τότε η εισαγγελέας του απάντησε ότι αυτό ορίζει η νομοθεσία για όσους εξοντώνουν τα ζώα και κάποτε θα πρέπει να το καταλάβουμε. Ο δράστης έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.


4news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...